zondagwandeling

Sinds enkele maanden is het een vast ritueel geworden: onze zondagochtendwandeling.

Rond 8u opstaan, rustig ontbijten en dan met Doshi, onze Shiba Inu, een stevige wandeling maken. En we genieten er alle drie evenveel van.

Doshi kan volop haar gang gaan in de bossen. En dat doet ze ook. Ze schiet als een pijl uit een boog het bos in en houdt hetzelfde tempo enkele uren aan. Onuitputbaar is dat hondje! Dat was bij de raskeuze wel één van onze vereisten, ze moest fysiek wel wat aankunnen. En wij, wij houden er eveneens een stevige tred op na. En wij praten wat. Over wat voorbij is of over wat er komen gaat, de gewone dingen dus, iets waar we tijdens de week meestal te weinig tijd voor nemen. Maar steeds met één oog op Doshi gericht want als ze een konijn in het vizier krijgt moeten we onmiddellijk kunnen ingrijpen. Voor je het in de gaten hebt is ze uit het gezichtsveld verdwenen. Ze keert altijd wel terug maar soms neemt de juffrouw daar wel behoorlijk haar tijd voor zodat we (of ik toch) wel wat ongerust worden.

Vanmorgen zag het bos er zo anders uit dan anders. Vochtig, ja vooral vochtig. En groen. De varens hebben deze week hun plek onder de bomen opgeëist. Met hun frisgroene, kantachtige bladeren bedekten ze de grond en omzoomden ze de bospaadjes. Hier en daar hingen waterdruppels op de jonge blaadjes. Een flauw ochtendzonnetje maakte de druppels tot glinsterende parels. Er hing een sterke, zoete geur van bloeiende lijsterbes. En de vennen in het bos fungeerden als spiegel voor de omliggende natuur, mooi! Mijn fototoestel gaat dan ook elke week trouw mee op pad. Mooie hoekjes probeer ik op foto vast te leggen maar de geur en het gevoel kan ik er niet mee overbrengen, enkel suggereren….spijtig.

Dit is mijn foto-oogst van vanmorgen:

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s