photochallenge 52 weeks 8/52 (deel 2)

Afbeelding 1

Beerse is één van de Vlaamse gemeenten waar het meest gerecycleerd wordt. En daar heeft mijn gezinnetje een belangrijk aandeel in, zeker weten! In ons kleine tuintje hebben we een plekje van ongeveer 3 vierkante meter afgescheiden met een kastanjehekwerk. Op dat plekje dumpen we onze afval: blauwe en groene zak, grijze container, glasbak en vooral vééél kapotte fietsbanden. Eigenlijk best wel een hele organisatie, die recyclage. We noemen dat plekje dan ook onze ‘milieustraat’.

Maar wat je er niet vindt is een gft container. Wij beschikken namelijk over 2 compostvaten. En dat werkt prima! In het eerste vat dumpen we al ons keuken- en tuinafval, zetten het elke week goed onder elkaar,  en als het compost rijp is (of hoe noem je dat?) gaat hij in het tweede vat waar hij nog wat narijpt voor hij tussen onze tuinplanten verstrooid wordt. En die belonen ons dan weer met mooie bloemekes. Voor wat hoort wat, zou je kunnen zeggen. In de natuur gaat niets verloren.

Het is vooral het eerste compostvat wat interessant is. Dat zit namelijk boordevol leven. Honderden pieren, insecten en….muizen! Voor deze diertjes is het vat een ideale thuis: volop eten en lekker warm. Bij het onder elkaar zetten van de inhoud van dat vat verstoren we wel eens een nestje met babymuisjes. En wat doen we dan als echte dierenliefhebbers? Juist, we nemen de muisjes eruit, zetten ze even in een emmer, zetten de compost onder elkaar en zetten de muisjes terug in het vat. We weten echter dat de muisjes geen lang leven beschoren is. Van zodra ze de veilige omgeving van het compostvat durven verlaten vallen ze ten prooi aan onze kat, de Mozes, of een andere kat uit de buren.

Om even terug te komen op jullie reacties:

Sherita gaf het meest correcte antwoord, Cornutus het grappigste, Nachtbraker en Kristien wisten mij persoonlijk te raken 😉 , Bentenge kwam als eerste met ‘muis’, Malvine had als eerste het juiste antwoord en Brubeck 5/10 goed voor een troostprijs.  Iedereen heeft dus prijs, jullie horen nog iets van mij, nog even geduld.

Advertenties

7 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s