gezinsuitbreiding

Een week geleden was het zover. We keken er reeds lang naar uit en het moment was eindelijk gekomen.

Op die bewuste mooie, zonnige zondag pikten we opa en oma op, en reden richting rommelmarkt van Haaist -On -The -Hill, zoals wij het noemen. Gelukkig waren we vroeg genoeg vertrokken want daar aangekomen bleek dat we de grote drukte nog net voor waren. Na een uurtje slenteren langs de kraampjes, een terrasje doen, weer slenteren,….hadden we ons gerief gevonden. Tussen de mensenmassa opa nog even kwijtgeraakt maar gelukkig teruggevonden.

Op zo’n rommelmarkt vind je toch van alles wat, hé?

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

ik mocht zelfs passen….bah!

En deze schilderijen in combinatie met de reclame erboven, ook schitterend. Ik hoop voor de patiënten dat dit niet de schilderijen van de ‘na’ van de ‘voor en na’ zijn.  🙂

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Zoals gezegd, we hadden ons gerief dus gevonden en even later keerden we terug huiswaarts.

Thuisgekomen werden de 4 nieuwe aanwinsten uitgeladen: 4 kippen!

3 levende en 1 dode ( geen paniek, ze was ook al gebraden,  🙂 lekker).

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Na aankoop blijkt dat we wéér (Doshi , onze hond, Japans ras maar Nederlandse import, zwaai zwaai naar Ina en Eef!) een stelletje Nederlanders in huis gehaald hebben. Het zijn Friese Hoenders. Als dat maar goed komt???

Maar ja hoor, een week later, een kleine verrassing in het kippenhok:

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

De kippen werden uitgebreid bejubelt en kregen een extra schepje graan.

De volgende dag:

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Wauw, een tweede ei! Het was een beetje groter en wat anders van kleur, maar dat kan, dachten we… Tot we het ei omdraaiden:

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Hilariteit alom. Ja, hier was een grappenmaker aan het werk geweest. En daar moesten we niet ver voor zoeken, onze buren van nr 9 waren de daders, zeker weten!

Even in het kort wat er verleden jaar gebeurde: Buurvrouw Ingrid zat altijd maar te zagen en te klagen 😉 over haar kiwiplant die na al die tijd nog steeds niet wilde bloeien. Op een dag, toen ze even niet thuis waren, heb ik er, vrij onopvallende,  kleine namaakbloemetjes in gehangen. Na 2 dagen had ze die ontdekt en net op het moment dat ze de foto’s van haar eindelijk bloeiende kiwiplant op fb wou plaatsen kwam haar man binnengestormd “dat zijn wel geen echte bloemen hé, kom eens mee kijken…”. Grap gelukt natuurlijk, we hebben er achteraf samen nog goed om gelachen.

Poets wederom poets.

Blij met onze buren! En met onze eierleggende kippen!

p.s. de kiwiplant van de buurvrouw heeft nog steeds geen bloemetjes, zal ik die stap overslaan en er meteen kiwi’s durven inhangen?

Advertenties

9 comments

 1. Buurtjes,

  haha toch nog een heel klein beetje terug kunnen pakken 🙂
  Alleen jammer dat de kippen eerst hun eitje al hadden gelegd maar ja daar zijn het ook kippen voor (stel je voor dat een mens het eerste ei zou leggen in het hok 😉 )

  laat ze smaken en toch stilletjes hopend op een kiwidragende plant

  buurtje
  Ingrid

 2. Jemig gewoon echt een bakje met kunstgebitten te koop, lekker 😉

  Ik vind het een leuke grap van je buren 😀 En jouw hond is echt van een super ras, vriendin van mij heeft er ook 1….. Vind het echt zulke mooie beesten!

 3. Goeie grap van de buren..
  Zo’n rommelmarkt, ik doe dat graag maar te weinig. Zeker als je ziet wat er te koop wordt aangeboden maar zoiets als die kunstgebitten… Ik vraag me dan af of er effectief iemand dat koopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s