brief aan mijn zestienjarige zelf

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

20 j, deel uit klasfoto

Hey Els,

 

Eigenlijk verdien je een flinke trap onder je kont! Kom eens uit je kot! Doe iets! Ontdek jezelf, je hebt zoveel talenten, ontdek ze en gebruik ze! Wil je zo graag naar de kunstacademie? Wel doe dat dan, laat je niet beïnvloeden door anderen die zeggen dat er na die studierichting geen werk is. Je zal merken dat het een verrijking is voor je persoonlijkheid, voor jezelf dus. Dat op zich is al de moeite. En als je goed bent vind je ook werk, gegarandeerd. Ontdek waar je hart ligt! En ga ervoor!

Ja, ik weet het, je hebt het niet gemakkelijk met jezelf. Je voelt je anders dan de anderen. Buiten de groep gezet. Weet je hoe dat komt? Je bent hooggevoelig. En daar moet je mee leren leven. Maak positief gebruik van die eigenschap, hooggevoeligheid is niet enkel negatief. Je kan die eigenschap op een positieve manier gebruiken. Mensen zullen naar je toekomen om je iets toe te vertrouwen, omdat ze weten dat jij hen goed aanvoelt, je hebt een luisterend oor. Alles wat je waarneemt met je zintuigen komt bij jou 10x sterker binnen dan bij anderen. Dat zal je nog wel ontdekken. En je ontdekt ook manieren om ermee om te gaan.

Wat jongens betreft, wees niet altijd het muurbloempje, verberg je niet in een donker hoekje, je bent wat aan de magere kant maar dat komt vanzelf goed, je mag best gezien worden. Hou je schouders naar achteren, wees fier, je hebt echt wel een paar mooie boobies ;-), onnodig die te verstoppen onder die slobbertruien, mannen zijn er gek op. Dat ontdek je nog wel. Durf die bikini eens aan te trekken, wees  wat zekerder van jezelf.

Enne, nu we het toch over jongens hebben, blijf niet eeuwig wachten op ‘de Ware Jacob’ om de eerste keer met iemand het bed te delen. Toch even een waarschuwing in dat verband.  Ik weet dat je alles nogal zwart- wit ziet, laat het duidelijk zijn dat ik niet bedoel dat je de matras van Kessel-Lo moet worden hé.

Heb het lef om af en toe eens buiten de lijntjes te lopen, wees geen meeloper, profiteer van je jonge leven, wees je originele eigen zelve,  want voor je het weet ben je 50 en besef je plots dat je al in de helft bent.

Voilà, ik heb mijn zegje gedaan, bij jou zal het waarschijnlijk hard aankomen en zal je weer aan het denken gaan over de zin van jouw leven. Goed zo! Denk maar eens goed na. 

Maak regelmatig de balans van je leven op en je zal ontdekken dat die duidelijk overhelt naar de positieve zijde.. Vergeet nooit dat het leven zoveel moois te bieden heeft en de tijd die je op de aarde bent zo kort is, veel te kort om alles te ontdekken, dus pik de dingen eruit die jij belangrijk vindt.

Iets heel anders, je zit nu volop in de New Wave periode en dit jaar gaat ga je je eerste single kopen, en wel deze:

https://www.youtube.com/watch?v=ZeJkbqjQvnk

 

Geen dikke knuffel want ik weet dat je daar een hekel aan hebt,

Je eigenzelve,

Els

 

Advertenties

17 comments

 1. Els Els els toch… Dat meisje is zo beschaamd en dan geef je een opmerking over haar boobies en het feit dat ze wat oefening moet baren in de kunst van het liefde bedrijven :). Ik heb nu al een aantal van die brieven geschreven, en er valt één rode draad op: de onzekerheid van al die jongeren. Je kijkt heel zelfverzekerd uit die kijkers van jou, maar achter dit masker schuilde blijkbaar toch een vat met twijfels.
  Wat ook opvalt is dat er geen ‘heren’ meedoen met die brief-oefening. Misschien vorm ik zondag wel een uitzondering. Even inspiratie zoeken…

  Like

  1. Als ik een periode uit mijn leven mogen overdoen dan was het wel die periode (15 tot 25j). In die periode moet je zoveel keuzes maken die de rest van je leven bepalen en je bent, naar mijn gevoel, nog niet rijp om die te maken. Je kent jezelf amper op die leeftijd.
   En ja, ik heb echt het gevoel dat ik door die verlegenheid en onzekerheid een stuk van mijn jeugd ben misgelopen. Uiteindelijk is alles wel goed gekomen met mij hoor! Maar het heeft wel lang geduurd, veel te lang…. 🙂

   Like

 2. Wat weer een mooie 16-jaar brief. Wat moet dat heerlijk zijn om jezelf zo aan te pakken. Ja wisten we toen maar, wat we nu weten. Maar dat blijf je je hele leven zo ervaren.
  Thomas oppert iets interessants… waarom geen mannenbrieven? Ik laat de gedachte ook een paar dagen rijpen. Het lijkt me sowieso heel leerzaam – maar de moed opbrengen om het dan ook nog te publiceren!!! Petje af dus – vooral voor een HSP-er.

  Like

  1. Ik heb het echt wel moeilijk gehad met die brief Harrij, ik heb ook niet alles neergepend wat ik eigenlijk tegen mezelf wou zeggen. Die brief brengt je met je gedachten terug naar een tijd waarin je jezelf niet al te best voelde, een tijd die ik probeer achter me te laten. Best wel confronterend.
   Succes met jou brief indien je besluit eraan te beginnen.

   Like

 3. Mooie brief. Wat is iedereen toch streng voor zichzelf. Alles moet maar anders en beter. Je bent wie je bent nu, dankzij toen. Ik denk aan een brief waarin ik zeg; lieve schat. Je doet het fantastisch. Geniet van je prille stappen die grote wijde wereld in. Maak je fouten en doe je ding. Enjoy. Met een heeeeele dikke knuffel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s