mijn lijf

482424_571995532811522_370173568_n

Met een inspecterende blik kijk ik over mijn schouder naar mijn spiegelbeeld. Ergens halfweg fixeren mijn ogen zich.

Ik maak met mijn handen een optillende beweging onder mijn naakte billen om ze vervolgens weer over te leveren aan de zwaartekracht. Nee, dit kan niet meer.

Ik kan me er niet tegen blijven verzetten. De leeftijd eist zijn tol…

Ik moet eerlijk zijn met mezelf. Mijn poepeke is niet meer zo strak als 20 jaar geleden….en dit gaat wat gevolgen hebben voor mijn garderobe.

Ik wil niet tot dat soort vrouw behoren dat zich halsstarrig verzet tegen het ouder worden en zich kost wat kost als een twintiger blijft kleden.

Ik troost me meteen met de gedachte dat je jezelf, als 50 jarige vrouw, ook nog best stijlvol kan kleden.

Dit is een blelangrijk moment, dit is de afsluiting van een leeftijdsperiode, besef ik.

Lichtelijk teleurgesteld grabbel ik het hoopje kledingstukken dat op het bed ligt bij elkaar.

Ik prop ze tussen beide handen tot een bolletje, open de bovenste lade van de kast en frommel vervolgens een handvol strings achteraan in de ondergoedlade.

De vuilnisbak is nog net een stap te ver.

Advertenties

45 comments

  1. Niet meer zo… ! πŸ™‚
   Ach, ik ben best nog wel tevreden met mezelf hoor! Maar het is soms wel confronterend als de buitenkant niet meer in overeenstemming is met de binnenkant.

   Like

   1. Aan wie zeg je het. Het is soms wel erg confronterend allemaal. Ik voel me ook nog steeds twintig maar de buitenkant is meer dan twintig, véél meer. Ik kan toch moeilijk afscheid nemen van korte jurkjes en een decolleté. Strings zijn geen moeite want dat vond ik altijd afschuwelijk.

    Like

 1. Zen mediterend zittend we in een voormalige danszaal.
  Alle wanden zijn spiegels en weerkaatsen als het Droste effect.
  Gelukkig heb ik mijn ogen dicht.

  De ouderdom spat mij in meervoud tegemoet.

  Vrolijke vakantiegroet,

  Like

 2. Ik zou die vuilnisbak wat dichter bij de strings brengen, dat is mijn persoonlijke mening. Volgens mij doen die een vrouwenkont geen eer aan (behalve dan misschien bij diegenen met de ideale maten)

  Like

 3. Omdat ouder worden niet enkel en alleen maar een vrouwenkwaal is, durf ik me in dit aftakelingsproces – eh gesprek te mengen. Ik ben inmiddels 69 en weet dus nog dat string eerst gewoon snaar betekende. Op zeker moment wilden kennelijk alle jonge vrouwen voor fijnbesnaard worden aangezien en veranderde daarmee de textielvretende onderbroekmode in gekleurde touwtjes die erg duur zijn, maar doorgaans grotendeels tussen twee wiebelende stukken vlees verborgen blijven. Een mode die – zo begrijp ik uit jouw spiegelconsult – dus niet je hele levens draagbaar zou zijn. Ik heb persoonlijk geen ervaring met deze snaarmode, maar het lijkt me dat je blij mag zijn om niet langer met zo’n strakgespannen snaar tussen je billen rond te moeten lopen.

  Like

  1. Je lijkt het niet te geloven Harrij, maar zo’n reetveter zit best wel comfortabel.
   Er valt mij plots een idee te binnen: ik ga het hele boeltje, op mijn vijftigste verjaardag, ritueel verbranden. Goed idee vind ik zelf.

   Like

   1. Als jij dat zegt dat neem ik dat graag van je aan, Els. Maar waarom dan ritueel verbranden? Je kunt ze toch gewoon afdragen als ze zo comfortabel zitten? Of denk je echt dat een wat minder fijnbesnaarde slip jouw aardende billen naar grotere hoogte zal opstuwen?

    Like

    1. Tegenwoordig heb je van die ‘verstevigde slips Harrij. Ze tillen je billen een niveau hoger en werken zelfs een buikje weg. πŸ™‚
     Daar doe ik voorlopig nog niet aan mee.

     Like

 4. Ik ben wel fan van strings πŸ™‚ en voor ik iedereen op mijn dak krijg neen ik heb niet de ideale maten, het is gewoon handig onder kledij vind ik,…..maar ik weiger om toe te geven aan de zwaartekracht momenteel, maar ik weet dat ook ik de strijd ga verliezen en als ik ga shoppen ga ik soms eens kijken bij mode voor de rijpere damens, heb nog niks naar mijn goesting gevonden πŸ˜‰

  Like

  1. Toch nog een fan die reageert. πŸ™‚
   Ieder lichaam is anders. En ieder doet waar hij zich goed bij voelt.
   Jij mag jezelf nog niet tot de ‘rijpere’ dames rekenen, miss Carrie! En mooie ‘rijpere’ damesmode is inderdaad moeilijker te vinden, maar ze bestaat echt wel.

   Like

 5. Potverdorie Els…terug met die strings! Kom op zeg. Als je er maar heel vrolijk bij blijft lachen. Ieder z’n ding en als je een stringen mens was, dan kun je dat ook met vijftig gewoon zijn.
  Ik word altijd een beetje ongemakkelijk van ondergoed kopen. Zoals bh’s, als je dan bij grotere maten terechtkomt mag je je voor straf in een half corset hijsen. Met bijpassende correctie slip. πŸ˜„
  Gelukkig kwam daar Marlies Dekkers. Hulde!
  Ik ben wel voorstander van kleding aanpassen hoor. Anders word je zo’n “vanachter een lyceum van voor een museum” geval. Heb nu tijdens verhuizen met veel moeite alle maatje 38 kleding weggedaan. Je denkt een paar jaar…dat gaat wel weer lukken..maar nee. Was een hele overwinning. πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

  Like

  1. Marlies Dekkers heb ik ook liggen, de eenvoudige modelletjes dan toch. Want ze heeft ook van die modellen waar je universitaire studies voor gedaan moet hebben om ze kunnen aan te trekken πŸ˜‰

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s