halfweg?

Gisteren bereikte ik de magische grens van 50 jaar. Tijd voor een terugblik zou je denken…maar nee….daar hou ik niet van. Wat voorbij is, is voorbij en laat ik rusten. Ik kijk liever vooruit.

Samen met mijn vijftigste verjaardag ging namelijk er een waaier van privileges voor me open waar ik oprecht blij mee ben en waar ik dankbaar gebruik zal van maken:

De inhoud van mijn kleerkast zal een grondige wijziging ondergaan. Volgende gepersonaliseerde kledingstukken kunnen het komende jaar eindelijk deel uitmaken van mijn dagelijkse garderobe: IMG_0908IMG_0911 Libelle en Flair behoren voorgoed tot mijn verleden, ik mag ze inruilen voor een abonnement op Plus Magazine, het tijdschrift voor de actieve vijftigplusser dat vanaf nu volledig beantwoordt aan mijn noden. Tussen de informatieve artikels over erfenis, elektrische fietsen en gezondheid tref je er foto’s aan van lachende en dansende vrouwen met urineverlies, triestig kijkende grijze mannen met erectieproblemen, gelukkige koppels in hun gloednieuwe serviceflat, lachende omaatjes rijdend op de laatste nieuwe Benidorm Bastards scooter, figuurcorrigerend ondergoed, badstoeltjes, 50+ vitaminepreparaten met extra toevoeging van ginseng voor verbetering van de seksuele prestaties en magnesium voor een beter geheugen, hoortoestellen, begrafenisverzekeringen… Kortom de  perfecte weerspiegeling van hoe mijn leefwereld er vanaf nu zal uitzien.

In mijn vrije tijd zal je mij kunnen terugvinden op de beurzen voor de actieve 50-plusser. Ik zal er de nieuwse modellen van rollators kunnen testen, een busreis naar Benidorm boeken, 50+ datingbureau’s contacteren, dure cruises ontdekken en misschien wel kunnen investeren in een tweede verblijf (want vijftigplussers hebben het financieel blijkbaar helemaal voor elkaar),…

De lijst met fantastische ideeën voor de komende jaren wordt alsmaar langer….

Vanaf nu vind ik reclame in mijn brievenbus voor daguitstappen met de bus en daar ga ik dankbaar gebruik van maken. Zeg nu zelf, voor een guntsprijsje van pakweg €50 ben ik een hele dag weg en ’s avonds kan ik, na de gebruikelijke stoofvlees met frietjes tijdens de afsluitende dansavond nog eens een mannelijke leeftijdsgenoot tegen mijne gilet trekken. Dit alles op de wiegende tonen van ‘De Marie-Louise’ van Bart Kaëll. Om daarna, rond 20u, huiswaarts te keren en vervolgens het warme kersenpitjekussen in mijn bed te vervoegen.

Nee, even serieus nu: 50 jaar….is het glas nu halfvol of halfleeg? Over het antwoord twijfel ik geen moment: het is nog minstens halfvol! Meer nog, ik durf te beweren dat ik in de mooiste periode van mijn leven ben. De vijftigers worden niet voor niets ook wel eens omschreven als de Best Age Generation. Fysiek ben ik nog o.k., mentaal is er door de jaren heen wel een hoekje afgesleten 😉 maar dat helpt me om alles te relativeren en overwegend positief te blijven. Niks mis mee dus.

Toen ik een twintiger was dreef ik gewoon mee met de stroom: trouwen, huis, kindjes…alles was zo vanzelfsprekend, het werd ook zo van mij verwacht en op die manier  gebeurde het ook. Ik onderging het grotendeels onbewust. Ik nam geen tijd om bewust te genieten van de dingen die me overkwamen. Ze passeerden gewoon. Nu leef ik veel bewuster, waardeer ik wat ik heb en durf al eens voor mezelf te kiezen i.p.v. steeds goed te willen doen voor de anderen.

Als ik er zo over nadenk ben ik er zeker van: ook na het bezoek van Sarah staat er mij nog een mooie tijd te wachten. Als mijn gezondheid wat mee wil natuurlijk.

Advertenties

41 comments

 1. Proficiat met uw nieuwe voordeur! Stuur ik ze op met de post? Samen met wat figuurcorrigerend ondergoed en ginseng-preparaten voor verhoogde bedprestaties? 😉 Bepaalde fysieke ouderdomsverschijnselen kun je niet tegenhouden, maar je bent zo oud als je je voelt, denk ik dan. En ik vermoed dat dit bij jou wel heel goed zit 🙂

  Like

 2. Heel dikke proficiat met die halve eeuw !! Ik deel volledig je mening over dat halfvolle glas, er ligt nog zoveel schoons voor je …
  Die paragraaf over de tijdschriften heb ik zelf al lang in mijn hoofd tegen dat ik 50 word. Hilarisch toch niet hoe mensen in hokjes gedeeld worden en verondersteld van dit of dat te doen op een bepaalde leeftijd ?
  Heerlijk stukje !

  Like

  1. Een halve eeuw…dat klinkt pas oud in mijn oren. 😉
   Als het over “in hokjes plaatsen” gaat is het enige wat me echt stoort dat men vijftigplussers soms senioren noemt. Om het wat jonger te doen klinken plaatst men er “actieve” voor. Voor die leeftijdsgroep bestaat bij mijn weten geen echte naam. Misschien moet ik zelf wat verzinnen. Als er iemand een tip heeft…graag een mooiklinkend Nederlands woord…laat maar weten.

   Like

 3. Ik lig hier strijk van t lachen! Zo leuk hoe je het beschrijft. Ik had net hetzelfde gevoel als u toen ik 50 werd. Ik was er op het moment dat ik 50 werd niet zo happy mee. Maar bon, ik zit nu ondertussen al bijna vier jaar op die tram. En hij tuft verder met heel veel afwisseling. Gelukkige verjaardag!

  Like

 4. Ik beschreef mezelf laatst als een achttienjarige gevangen in het lichaam van een 47-jarige… Of het verschil tussen wat je voelt en hoe oud je werkelijk bent. Age is just a number… 😉
  Proficiat!

  Like

  1. Dag Koosje, altijd welkom hier. Als je wil mag je je blogadres hieronder wel posten, wie weet, het levert je misschien wat lezers op…
   En dankjewel voor het compliment!

   Like

 5. Proficiat met je verjaardag. Hopelijk is de ontmoeting met Sara meegevallen…
  Wees gerust dat er niks verandert. Ik ben binnenkort 57 en voel me nog steeds 42. Geen oudemannenkledij, geen ontspanning voor senioren,… Mijn schaf is één jaar jonger en zij ziet er nog stralend uit.

  Like

 6. Proficiat ! 1965 was best wel een goed jaar, al zeg ik het zelf. Die kaap heb ik ondertussen genomen enkele maanden geleden. Bovendien is 50 het nieuwe 30 dus er ligt nog heel wat voor ons in het verschiet 🙂

  Like

 7. Van harte, Els. Een heerlijk blog met een fantastische conclusie. Bewuster worden maakt het leven alsmaar mooier, intenser en mysterieuzer. Ik heb die jaren al weer achter me gelaten met mijn bouwjaar 1946, maar pluk nog altijd de vruchten van het rijpen. Te beseffen dat je de optelsom bent van al je ervaringen maakt het leven alleen maar mooier.

  Like

  1. Afgesproken Kristien! Zorg jij voor gepast gezelschap?
   Eenzame grijze oude heren die met mij wat over de dansvloer willen schuifelen in ruil voor wat gezelschap.
   Ben jij uit mijn buurt Kristien? Of ben je een regelmatig bezoeker van die beruchte zaken? 😀

   Like

   1. 🙂 Ik ben van de Kempen. Die beruchte zaken laat ik voorlopig nog aan mijn neus voorbijgaan. Ik ben 4 jaar geleden op tram 5 gesprongen.

    Like

 8. En dan vergeet je nog de onvergetelijke uitstap naar Lourdes,..die elke 50-er moet maken,…enjoy life in a healthy way 😉 😉 ( ik mag er nog niet aan denken :-), 50??)

  Like

  1. Haha, daar was ik een paar jaar geleden al. En misschien vond Maria inderdaad dat ik enkele jaren te vroeg was want net toen we in Lourdes aankwamen was er een bomalarm en moesten we onmiddellijk weg. Ik was er dus wel maar heb niets kunnen bezichtigen.

   Liked by 1 persoon

 9. Ik doe even een FBertje : “HB Els ! XXXXX”
  5 decades al op deze wonderbaarlijke “what you make of it is what you get”, soms dan toch, soms is het ook anders en heb je geen vinger in de pap te brokken.
  Maar zoals je al zei, vanaf nu maak jij de brokken in je pap. Succes en nog minstens 2 goede (gezonde) decades erbij !

  Like

  1. Dank je wel Bentenge!
   Mijn wel en wee zal je hier op de voet kunnen volgen, tenminste zolang mijn bloggoesting er nog zal zijn en ik de letters op het computerscherm nog kan lezen 🙂

   Like

 10. Kom ik per ongeluk op je blog terecht, kan ik je meteen feliciteren met je verjaardag. Van harte! Zelf vier ik al drie jaar mijn vijftigste verjaardag en ik voel er niets van. Ouder worden is voor anderen, haha. En als je glas een keertje voor de helft gevuld is, giet je het gewoon over in een kleiner glaasje 😉
  Je schrijft leuk. Ik kom gauw weer eens buurten!
  groetjes kakel

  Like

  1. Dank je wel Kakel. Fijn dat je eens komt buurten.
   Dat idee om een kleiner glas te nemen is super! Wees er maar zeker van dat ik één van de komende dagen ook eens kom piepen op jouw blog. Tot dan.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s