It’s beginning to look a lot like Christmas

Mijn partner heeft een rationele en vooral praktisch gerichte persoonlijkheid. Een huis moet in zijn ogen vooral onderhoudsvriendelijk zijn en het esthetische is van ondergeschikt belang.

Maar met Kerstmis in het verschiet gaat hij helemaal door het lint. Dan ontaardt hij in een regelrechte kitschliefhebber.

Ik heb op werkgebied nog een druk eindejaar voor de boeg en wilde het dit jaar qua kerstversiering eenvoudig houden. Zo wilde ik de plafondhoge kerstboom liefst niet meer optuigen en vervangen door een eenvoudig kant en klaar model. Maar die boodschap is blijkbaar niet aangekomen.

Vandaag heeft hij voor zichzelf het startschot gegeven. Met Michael Bublé’s Chrismas playlist op de achtergrond haalde hij zijn verzameling kerstmannen te voorschijn. Ook de lichtslingers, kerstballen, matten kunstsneeuw, de verlichte mini kersthuisjes, een pluchen rendierkop om tegen de muur te hangen, kortom de ganse santeboetiek werd aangehaald. De keuken stond vol stoffige kartonnen dozen. Want “we gaan het eindejaar extra gezellig maken” zei hij.

Hij nam mij ook op sleeptouw langs 2 tuincentra. En genieten dat hij deed! Het leek wel een vrouw in haar lievelingsboetiek. Hij vroeg of ik die lichtjes mooi vond, wat ik vond van dat kleurtje, theelichthouders werden door hem gekeurd en gekozen….. En ik zag hoe zijn ogen schitterden wanneer hij met het idee kwam opdraven om voor de 12 genodigden op kerstavond een kersttrui te kopen. Terloops herinnerde hij mij eraan dat de kerstmutsen in de rode doos in de kelder geweldig zouden staan bij die truien. Allemaal goed voor mij, ik ken hem, ik zwijg en onderga het…

“En wat ga je op kerstavond voor de gasten koken?” was zijn volgende vraag.

17 comments

 1. Schattig, toch? Vandaag zelf ook de kerstboom opgetuigd. Ik geef het je te doen: die breekbare glazen bollen ophangen aan die buigzame takken, terwijl je staat te niezen als een gek! Maar het is gelukt zonder scherven. Nu nog hopen dat die rotverkoudheid vergeten is tegen kerst …

  Like

 2. Ik herinner mij een hele sobere boom bij een vriendje van de lagere school.
  Echte kaarsjes die alleen met Kerst mochten branden.
  Nadat ik zelf kerstbomen heb verkocht gaat het allemaal langs mij heen.

  Stille groet,

  Like

 3. Ja, wat ga je koken Els voor die 12 genodigden en jezelf? 😅Arme jij. Mijn zus en ik koken ook voor 12, iets eenvoudigs – een lekkere soep en iets met rijst en en heerlijk prutje. Als bijgerecht allerlei hapjes en stokbrood. Het gaat om de gezelligheid en ik zou er persoonlijk niet meer aan moeten denken om een vijfgangendiner op tafel te moeten zetten. Sterkte met de keuze van de gerechten!

  Like

 4. Dat doet me er aan denken dat ik morgen ook mijn kerstboom zet. Een mega, giga, nepboom van 2,40 m hoog met afdankertjes van kerstballen van de kids. En kerstmenu gaat zoals elk jaar heel sober worden. Gerookte zalm, wildstoofpot met aardappelgratin en gebak, en allemaal voor 1. En een hele avond en nacht kerstfilms kijken.
  Ja, ik ben ook zot van Kerstmis.

  Geliked door 1 persoon

 5. dat rendier moet er geweldig uitzien en nu jij aan de kookpot is minder natuurlijk ikzelf weiger dit jaar te koken ga het mezelf gemakkelijk maken en laat leveren aan huis hoeft zelfs niet zo duur te zijn grtjs Els

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s