Frankrijk, je t’aime!

Ik hou van Frankrijk, zoveel is zeker.

Wat zijn de dingen die daartoe bijdragen? Het feit dat Frankrijk me blijft verrassen is een belangrijk gegeven, ik hou van verrassingen! In Frankrijk krijg je deze zomaar in de schoot geworpen. Dan heb ik het over de verrassend mooie plekjes die je niet in een reisgids vindt. Toeristische plaatsen trachten wij zoveel mogelijk te vermijden wat ons geen doorsnee toeristen maakt. Nee, het zijn die andere verborgen, pakkend eenvoudige plekjes die ons aanspreken.

Wanneer Eric en ik op één van die plekjes met bewonderende blik de natuur proberen in ons op te nemen zeggen we wel eens tegen elkaar: ‘Als dit België zou zijn zou je hier toegang moeten betalen, was het drummen aan de ingang, er zou zeker een terras voorzien zijn en een standje met souvenirs. Het geheel zou ook super beveiligd zijn bij water, afgronden en ga zo maar door… maar in Frankrijk….niets, gewoon puur natuur. En belangrijk: geen drukte, je bent er meestal alleen.

Omdat wij geen enkel bijzonder plekje wil missen is een goede voorbereiding van onze jaarlijkse camper reis door Frankrijk noodzakelijk.

Gedurende het ganse jaar verzamel ik allerhande info over plaatsen, bezienswaardigheden en dagtochten die onze interesse hebben. Enkele weken voor vertrek breng ik al deze bijzonderheden over op een oude landkaart. Hierop baseren we het reisschema van de camperreis. De informatie over de plaatsen wordt afgedrukt en bundel ik tot een eigen reisgids.

Laat Ciara buiten maar over het land razen, ik ben onze vakantie aan het voorbereiden, wijntje erbij en mijn gedachten laat ik lekker afdwalen naar la Douce France….

11 comments

    1. Wij houden vooral van bergachtige gebieden. Pyreneeën vinden we super. Dit jaar worden het de zuidelijke uitlopers van de Alpen tot de zuidkust. Het reizen met de camper is zeer flexibel zo kunnen we onze plannen ter plaatse nog aanpassen aan bv. het weer.

      Like

  1. Hier ook een, echte Frankrijk fan – vandaar mijn huis ginder – ver van alle toeristische drukte maar heel mooie streek – grens Gers/Haute Garonne. Tips van andere mooie streken/dorpen in Frankrijk Puur (site en boek)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s