de ezel en de teen

Met een wijdse zwaai trok ik de zware metalen buitendeur open.

Autch….ik kon nog net een spontane gil onderdrukken. Mijn voet zat volledig klem onder de deur. Potvast zat hij, geen beweging in te krijgen.

Even rondkijken…. geen hulp in de buurt….wat nu?

“Korte pijn” dacht ik bij mezelf en ik gaf een flinke duw aan de deur. Deze schoof tergend langzaam van mijn voorvoet. Een pijnscheut trok door mijn voet. Dit voelde niet goed…

“Nee Els, niet kleinzerig zijn” sprak ik mezelf bemoedigend toe. Na een paar hinkende stappen besloot ik dat het wel meeviel en ging gewoon aan het werk. Door de drukke ochtendshift dacht ik er zelfs niet aan mijn schoen uit te trekken om mijn voet even te controleren.

Ik schrok behoorlijk toen ik ’s avonds, voor ik in de douche stapte, mijn voet zag.

Ik heb mijn lesje wel geleerd: een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde (s)teen!

36 comments

   1. Veel geduld hebben en hij valt er (hopelijk) vanzelf wel af. Je zult wel voelen als er een andere nagel begint te groeien. Ondervinding komt van typisch voetballetsel. Succes ermee!

    Like

 1. Ik zou je adviseren om bij je huisarts te gaan, medicatie te vragen voor je teennagel, zo kan ie hergroeien en zal het langzaam opschuiven tot wanneer dat zwart weg is.
  Kan wel tot een jaar duren, dus geduld hebben.
  En laat je vooral niet wijsmaken dat ze operatief je nagel moeten verwijderen, is voor niets nodig.

  Geliked door 1 persoon

   1. Het werkt op het zelfde principe alsdan je voetschimmel of nagelverkalking zou hebben, zolang dat wortel van de teennagel nog goed is, kan ie terug her groeien, maar dit duurt erg lang, met die medicatie, waarvan je elke dag 1 pilletje moet nemen, zo’n 6 maanden lang, gaat het een stuk sneller.

    Geliked door 1 persoon

 2. Hier hetzelfde, in maart Corona-opruim actie gedaan. Houten bed op mijn teen gevallen, gebroken en bloed uit nagel moeten laten trekken… na een maand of 2 loste de nagel toch.
  Je gaat er ook aan hangen, die nagel gaat eraf komen, de nieuwe groeit zรฉรฉr traag.

  Like

  1. Je kan met (een uiteraard ontsmette) naald een klein gaatje prikken in je nagelriem, dan loopt het bloed eruit en gaat de spanning al uit je teen. Dat heb ik gedaan nadat de dr een gaatje in mijn nagel zelf geboord had, maar daar kwam niet genoeg uit.

   Geliked door 1 persoon

 3. Had ik vorig jaar in december, toen liet ik mijn laptop op mijn blote, grote teen vallen. Gelukkig kon het bloed weg onder de nagel, dat bleef maar komen, en dat gedurende 14 dagen. Dus er moest geen gaatje in worden geboord. Na ongeveer zes weken kon ik de nagel er zelf uithalen. Pas nu kan ik zeggen dat ik een bijna volledig nieuwe nagel heb. Dus reken maar een tiental maanden eer je teen weer normaal is. Het komt goed tegen volgende zomer! Dan mag je er weer mee bloot lopen.

  Geliked door 1 persoon

 4. De tranen schieten mij spontaan in de ogen… wat zal dat lelijk pijn hebben gedaan. En ja: die nagel gaat eraf en over een jaar heb je dan een (rare) nieuwe. Zelf gelukkig geen ervaring mee, maar manlief wel… Sterkte!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s