op zoek naar groen

Toen we 15 jaar geleden onze huidige woning in Beerse kochten waren we er vast van overtuigd: ‘hier willen we oud worden.’

Maar zoals het steeds gaat in het leven worden die uitspraken, afhankelijk van de omstandigheden voortdurend bijgesteld.

Ons huis heeft nog steeds alles om er gelukkig oud te worden: open structuur, badkamer beneden, mogelijkheid om beneden een kleine slaapkamer in te richten, rustig gelegen en toch dicht bij het centrum.

De fijne buren die er ten tijde van de aankoop woonden zijn jammer genoeg geëmigreerd maar goed, in ruil kregen we er een leuk vakantieadres in Spanje bij en dat is ook niet niks. Ook het feit dat we 15 jaar ouder zijn en beide een drukke job hebben heeft als gevolg dat we meer tijd nodig hebben om op te laden. In onze huidige woonomgeving lukt ons dat niet voldoende.

Als we in de natuur vertoeven lukt dat wel. Het vrije, open gevoel en de verbinding met de natuur die we dan ervaren laat ons ontspannen.

Vandaar dat we op zoek zijn naar een vakantiehuisje. In het groen, uiteraard. Liefst zonder directe buren. Binnenland of net over de grens, midden in een bos of met een weids uitzicht over de omgeving. Veel luxe vragen we niet, rust vinden we belangrijker. De basis moet in orde zijn, een opfrisbeurt doen we zelf want joepie, mijn man is een klusser!

Weet er iemand iets te koop staan?

32 comments

   1. ‘Hier’ (Kalmthout/Kapellenbos) staat inderdaad genoeg te koop, in het bos en zonder directe buren. Je moet dan wel denken aan een prijskaartje met 7 cijfers en ik weet niet of dat de bedoeling is van een vakantiehuis.

    Geliked door 1 persoon

 1. Het probleem is dat de onontdekte plekjes zowat allemaal ontdekt worden of zijn ondertussen… Wij woonden hier ook heel rustig maar gedurende twintig jaar werd het steeds meer ontdekt. Wij verkassen dit jaar want straks worden we zelfs gesandwicht tussen 300 vakantiewoningen en 400 kampeerplaatsen. Weg rust. Ik wil je niet ontmoedigen hoor, maar dit is onze ervaring. Wat er nog te koop staat in de verlaten polder is zo verkocht voor héél veel geld. Hier staan nog een paar huizen te koop, maar alleen ben je er straks niet meer. De vakantieparken rukken op.

  Geliked door 1 persoon

  1. We hebben een tijd met het idee rondgelopen om een huisje op een vakantiepark te kopen maar gelukkig hebben we daarvan afgezien. De drukte op zo’n park is niet wat we zoeken.
   In de toekomst kan je inderdaad niet kijken maar ik ben ervan overtuigd dat er in België nog plekjes zijn waar je de eerstkomende jaren nog rustig kan doorbrengen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Oh, ik snap je, het liefst zou ik ergens helemaal afgelegen wonen, alleen maar natuur om ons heen, 5 honden rond ons, geen buren… zalig! Maar ik besef dat we eigenlijk erg rustig wonen en toch nog vlak bij het dorp, onze tuin loopt grenzeloos over in wei en natuur en de buren kijken niet in de tuin. Bovendien denk ik, met wat ouder te worden, dat het iets slimmer is om niet helemaal afgelegen te wonen. Maar… ik verhuis zo hoor, als ik de Lotto win!

  Geliked door 1 persoon

 3. Het is jammer dat je als buitenlander in Denemarken geen vakantiehuisje mag kopen, anders zou ik zeggen: kom deze kant eens op… Leuk trouwens dat je die vraag hier neerlegt. Wie weet: levert het wat op. Ik kan me je wens helemaal voorstellen… Succes!

  Geliked door 1 persoon

   1. Men wil geen spookdorpen hier. Er komen vooral aan de kust héél veel Duitsers. Om te voorkomen dat die de (relatief goedkope) huizen hier allemaal kopen, om er vervolgens alleen drie weken in de zomer en een week tussen kerst en oud en nieuw te verblijven, is het niet alleen Duitsers maar niemand (op een handjevol Noren na) toegestaan een vakantiehuis te kopen. Als Denen zelf een vakantiehuis hebben, gaan ze daar vaak elk weekeinde heen, de Denen hebben een heel andere ‘vakantiehuis-cultuur’ dan wij – ook al vanwege de afstand natuurlijk.

    Like

 4. ik denk dat er in noord-frankrijk misschien wel wat te vinden is of als je nog wat lager gaat in heel kleine dorpjes – daar is het ook nog te betalen – en op één dag rijden te doen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s