Joepie, mijn man is een klusser

Men neme 1 tweedehands bestelbus, sloop de vloer en de wanden, plaats 2 zijramen en 2 dakramen, isoleer de wanden en het dak, voorzie elektriciteitsleidingen, waterleidingen, gasleidingen, waterafvoer, verwarming, plaats zonnepanelen op het dak, hang een zonneluifel, plaats de binnenindeling en de kastjes, tafel en zitbank, werk de wanden af met kurk, bekleed het dak, plaats touch led verlichting, plaats optrekgordijnen aan elk raam, voorzie stopcontacten en usb aansluitingen, plaats een inbraakalarm en CO alarm, voorzie een douchebak lavabo en toilet, onder de bestelbus hang je proper- en vuilwaterreservoir, richt de keuken in: fornuis, spoelbak, koelkast en voorraadkast, het bed voorzie je van een lattenbodem en 2 matrassen, onder het bed is ruimte voorzien voor een mini- moto, de huishoudbatterij, gasfles, tuinstoelen,…..

Zorg dat er steeds een basisvoorraad voeding, linnen en kleding aanwezig is in de camper en na het vullen van de watertank ben je vertrekkensklaar voor een lastminute uitstapje, volledig zelfvoorzienend!

31 comments

 1. dat ziet er verrekes goed uit! – veel plezier ermee – en, als je in de buurt van Anan bent, kom dan even langs om iets te drinken. Ik heb zelf een aantal jaren geleden een bus omgebouwd tot een basic demonteerbare mobilhome van te maken en al veel plezier van gehad. Maar iets meer luxe/gebruiksgemak is wel plezanter en vandaar dat dit jaar(waarschijnlijk) de oudere bus eruit gaat en er een andere komt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Lattenbodem is wegneembaar zodat, indien nodig, de ganse buslengte bruikbaar is als laadruimte. De binnenindeling is ook gemakkelijk wegneembaar indien dit nodig zou blijken bij verkoop bijvoorbeeld.
   Het is de tweede camper die Eric inricht en zoals je zegt telkens met wat meer luxe. Bij elke ombouw leer je van de gemaakte fouten.
   Langskomen zie ik (we) zeker zitten, ik hunker naar een camper- trektocht door ons geliefde Frankrijk!

   Like

  1. Buiten wat losse kribbels op een stukje papier zal je niets vinden.
   We sneden de binnenindeling eerst in karton en plaatsten die in de camper om een idee te krijgen van de indeling.

   Geliked door 1 persoon

   1. Wat een werk… maar wat ontzettend leuk om te doen! Dat gepuzzel, en dan dit als resultaat… echt: super. Manlief hier zat de vorige keer dat ik hem de foto’s liet zien te kwijlen hoor!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s