7 comments

 1. Dit grapje gaat toch enigszins de mist in. Forensisch betekent ‘gerechtelijk’. Binnen die ambulancezorg zijn de forensische verpleegkundigen direct of indirect betrokken bij patiënten die slachtoffer of dader kunnen zijn van geweldsmisdrijven, bijvoorbeeld na schiet- of steekverwondingen, bij letsels veroorzaakt door mishandeling, een lijkvinding waarbij de doodsoorzaak nog niet is vastgesteld, maar ook in geval van seksueel misbruik.

  Niet enkel doden dus, en zodoende zeker niet bij voorbaat te laat.

  Like

  1. Bij forensische ambulance heb ik de uitleg gevonden dat het zou gaan om een rijdend labo om de doodsoorzaak op de plaats van het overlijden te onderzoeken.
   Dank voor jouw aanvulling 👍

   Like

 2. Ik dacht bij forensisch ook direct in de richting van Menck. Ik vind het gewoon raar dat een firma in die branche (voor zover dat al geen overheid is) een gepersonaliseerde nummerplaat betaalt.

  Like

  1. Mij zou het dus ook logischer lijken om die “forensic” naast/onder/boven “ambulance” te zetten. Al zie ik er ook het nut wel van in om het als nummerplaat te doen: veel mensen letten daar niet op. Dan krijg je ook geen sliert ramptoeristen en pers achter je aan.

   Like

  2. “Locally this has revolutionised the way in which high quality forensic autopsies can be performed in rural areas, at some distance from a hospital mortuary. The Forensic Ambulance allows these examinations to be performed away from public view, affording dignity to the deceased and to families at a time of bereavement.”

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s