pixie

“Wow, wilde poes!” was Eric’s reactie toen hij de badkamer binnenkwam. Waarna hij me onverwacht een knijp in mijn billen gaf.

Dat de meeste mannen iets hebben met lang haar is algemeen geweten en Eric vormt daarop geen uitzondering. Wat een tegenvaller voor hem dat ik niet gezegend ben met de lange blonde lokken uit zijn dromen. Ik bekijk het positief, ik zal wel iets hebben wat dat gemis compenseert?

Hoe dan ook, die lange lokken beginnen ook bij mij stilaan een feit te worden. Mijn pixie is intussen zowat uitgegroeid tot schouderlengte. Ik begin het beeld van zijn dromen steeds meer te benaderen.

Haar dat voor mijn ogen valt, haar in mijn hals….een vervelend gevoel vind ik het. Noodgedwongen ga ik dagelijks aan de slag met haarklemmetjes, spelden en ganse bussen haarspray om die vormloze haardos wat in bedwang te houden. Eén ding is zeker: het heeft Kruidvat geen windeieren gelegd!

Dat ik mijn pixie mis is wel duidelijk. Het was ’s ochtends zo heerlijk gemakkelijk, er kwam zelfs geen kam aan te pas, even met de handen door roefelen, wat gellak en klaar.

Maar niet iedereen was fan van mijn pixie. Een collega bestempelde het prompt als een ‘lesbisch kapsel’. Hij ging zelfs zo ver dat hij mijn geaardheid in twijfel trok. Toch bedankt voor jouw eerlijkheid Lars. Wat mijn geaardheid betreft, laat dat een mysterie blijven. Mysterieuze vrouwen zijn geliefd bij het manvolk las ik ergens.

Intussen duim ik, samen met vele vrouwen, dat straks de beslissing valt dat de kappers de deuren weer mogen openen. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om mijn haardos nog te laten groeien.

28 comments

 1. Een pixie… weer iets bijgeleerd. Het mijne is niet veel langer dan een pixie. Ik ga er om de paar dagen eens met de effileerschaar door zodat ik er geen happen uit knip. Heb dus nog niet direct behoefte aan een kapper. Een nagelstyliste daarentegen…

  Geliked door 1 persoon

 2. Pixies vind ik echt leuk. Mijn haar is er helaas niet voor geschikt.
  Blond wilde ik ook altijd zijn, maar zie, dankzij corona verschijnen er steeds meer lichte haren tussen mijn donkere. Eindelijk word ik blond, asblond.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb al 90% van mijn levensdagen een kort kopje. Nu helaas iets minder. Al heeft de dochter al rond mijn oren en in mijn nek bijgeknipt, en deed ik datzelfde met mijn froufrou (te schoon woord om niet te gebruiken)
  Zou je geloven dat ik vorige week in de mediamarkt met een tondeuse in mijn handen heb gestaan. Alles had ik daarover al opgezocht en ik ken alle merken met hun verschillende haarlengtestanden. Mijn haar is nu zo grijs aan het worden dat ik het liefste van al zo’n tondeuse zou gebruiken, dan zouden meteen die paar gekleurde lokken eruit zijn. Drastische aanpak natuurlijk, er is wat durf voor nodig. Maar ja, zo’n toestel kopen en voor de rest niet meer nodig hebben is ook zo stom.
  Toch maar wachten op de kapper zeker?

  Geliked door 1 persoon

 4. Pixie, weer wat geleerd! Wat let je om (zelf, of partnerlief) de tondeuse ter hand te nemen? En zelf je pixie vorm te geven? zoals Vief hierboven ook twijfelt. DOEN! 😉

  Like

 5. De sluiting van de kappers heeft voor mij geen nadelige gevolgen gehad. Ik ga al jaren, echt jaaaaaaaaaaaaaaaaren, niet meer naar de kapper. Sinds die beslissing heb ik al zeker 4 tondeuzen gekocht en nog enkele voor baard en snor. Als mijn partner in de buurt is doet die het (fijne) werk – als ik alleen in FR ben voor iets langere periode en ik denk dat ik bijna mijn haar moet gaan kammen, dan hanteer ik zelf de tondeuze en met 2spiegeltjes erbij lukt me dat redelijk goed. Trouwens ook lekker fris in de zomer en in de winter zet ik n mutsje op.

  Like

  1. Net zoals mijn man die al jaren niet meer naar de kapper geweest is omdat ik zijn haren knip. Met het geld dat we hiermee uitsparen kan ik af en toe een nieuwe sacoch kopen 😉

   Like

 6. Oh ja, mensen met kort haar merken het een stuk sneller nu de kappers niet open zijn.
  Inmiddels begint ook mijn lange haar aardig uit model te raken. Ik duim dat ze snel weer open mogen zodat we onze kapsel weer in een mooi model kunnen laten knippen 🙂

  Like

 7. Ik heb onlangs mijn froufrou zelf bijgeknipt, ik krijg hoofdpijn als mijn haar in mijn ogen hangt. Voor de rest heb ik kuiven en krullen allerhande, maar ga ik toch nog een tijdje wachten alvorens ik me kapperwaarts begeef. Of alvorens de kapster tot bij ons komt, zoals het hier dan is. Het hoeft nog niet direct voor mij. Ook al vond ik kort heerlijk makkelijk.

  Like

 8. Ik weet niet wat ik er van moet denken: als de kappers open gaan, loop ik iedereen onderuit om als eerste geknipt te worden. Als ze dicht blijven, lukt het misschien eindelijk om mijn haar te laten groeien … 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s