Live- Laugh- Love

De reclamefolders kleuren deze dagen overheersend rood en hebben, de vrieskou in acht nemend, verrassend weinig om het lijf. Je kan er niet naast kijken, de jaarlijkse valentijnsgekte deed zijn intrede. Lingeriewinkels krijgen ongewoon veel mannen over de vloer die zichtbaar zenuwachtig met komvormig vooruitgestoken handen de grootte van de borsten van hun partner proberen duidelijk te maken. Of moet mijn beeld bijgesteld worden? Speelt de moderne man op veilig door een cadeaubon te kopen?

Mijn partner koopt gewoon niets. En dat vind ik oké. Bijgevolg zal Valentijnsdag te onzen huize bijna ongemerkt voorbij gaan. Een rijkelijk gevulde borrelplank vergezeld van een bubbeltje zal zowat het maximum merkbare zijn. Wij zijn geen cadeaumensen, we vinden het belangrijker om elke dag goed te zijn voor elkaar.

De stevige winterprik die we momenteel te verwerken krijgen zal zo zijn gevolg hebben voor onze romantische valentijnsnacht. Er staat mij al een duidelijk beeld voor de geest:

Geen denken aan dat ik bij zulke temperaturen mijn doorschijnende zwarte negligé (die ik echt wel heb) zal aantrekken. Dat kleinood blijft wijselijk in de kleerkast. Ik ben namelijk een koukleum en valentijnsnacht is daar geen uitzondering op. Ik zal dus een warme velours pyjama en wollen bedkousen aantrekken. En ja, de broekspijpen van de pyjama worden in de kousen gestopt!

Vervolgens zal ik me op mijn meest elegante manier in bed naast Eric neervlijen en hem met zwoele stem toespreken:

“Hier is je valentijnscadeautje” waarbij ik hem diep in de ogen zal kijken.

Verleidelijk knipperend met mijn ogen zal ik er nog een schepje bovenop doen door te zeggen: “graag laagje voor laagje uitpakken”. Daarna barsten we allebei in lachen uit, dat weet ik nu al.

Eric zal, het dekbed opheffend, naar beneden kijken en zeggen “nee schat, dit werkt niet, je lijkt meer op een anticonceptiemiddel, slaapwel” waarna hij zich met zijn rug naar mij zal draaien.

Na jarenlang samenwonen wordt een relatie zo voorspelbaar.

36 comments

  1. Jij hebt jezelf al goed gedocumenteerd Vief! Mijn intuïtie zegt me dat jij met hetzelfde probleem worstelt? 😉
   Alle middelen zijn goed om de “opwarmtijd” van deze 50+ vrouw te verkorten 😉

   En die lange- winter- sokken vind ik formidabel, desnoods met jarretels (die ik ook nog ergens achteraan in mijn lingerieschuif heb liggen).
   Dank voor het bruikbare advies!!! :-))

   Like

   1. Ik worstel helemaal niet met dat probleem. Ik drijf zowat uit mijn bed van de warmte. Ik slaap in een slaapkleed, billen bloot onder een zomerdonsje.
    En ik slaap helaas ook alleen, dus stelt er zich al helemaal geen probleem.

    Geliked door 1 persoon

  1. Dat is waar Menck, dat is zeker het geval als je sleur als negatief ervaart.
   Maar sleur heeft ook positieve eigenschappen zoals daar zijn: voorspelbaarheid (ja dit kan positief zijn), vertrouwdheid, geborgenheid, verbondenheid, veiligheid…. Echter, als deze positieve elementen overheersen wat erg individueel is, spreken we niet over sleur maar over een (goede) gewoonte. Zoals bv. dagelijks samen eten. De sleur regelmatig doorbreken is een goede gewoonte zou ik zeggen. De coronacrisis is hier jammer genoeg geen bevorderende factor in maar wij doen ons best. Weg met die houtworm 😉

   Geliked door 2 people

 1. Schitterend! Het is ook zo voorspelbaar als het moet op valentijn, wie heeft daar nu wat aan.

  Wij gaan onszelf vetmesten met een ontbijt/brunch. Volgens mij gaan we er 3 dagen van kunnen eten. Ben eens benieuwd. Voor de rest hoeft eer niks speciaals en al helemaal geen dure cadeau’s of zo.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s