badkamerromantiek

Op het ogenblik dat de loodgieter de deur achter zich dichttrok onttrok hij ongewild ook een stuk romantiek uit ons leven.

Zoals steeds besef je wat je mist wanneer het er niet meer is.

Ik hield er niet van om een bad te nemen maar wanneer ik moe was en mijn lichaam niet meer opgewarmd kreeg was een heet bad het enige middel om nadien rustig in slaap te vallen. Jij verraste mij telkens met een glaasje wijn op de badrand, zalig vond ik dat.

Jij en ik, samen tanden poetsend zittend op de badrand. Toen besefte ik het niet maar dat onbenullige moment van verbondenheid zou voor altijd in mijn geheugen bewaard blijven.

Het ‘Blind Date’ spelletje dat we speelden achter het douchegordijn. Jij schoof, in vol ornaat, het douchegordijn met een ruk opzij en riep: “Neem je hem of neem je hem niet?” Ik antwoordde steevast: “Ik neem hem!” En dan…..ja dan…..gebeurde er niets….we lachten, meer niet, steeds even enthousiast alsof we het grapje voor de eerste keer hoorden.

En met z’en tweeën in bad, hoe plezant was dat? Comfortabel was wat anders want ik moest altijd aan ‘den top’ zitten. Maar rondvliegend schuim was er in overvloed…

Stuk voor stuk herinneringen aan momenten van verbondenheid, van plezier en zorgen voor elkaar, momenten om te koesteren. En allemaal gelinkt aan dat oude ligbad.

Maar toen het ligbad begon te lekken, er vochtvlekken op de muren verschenen, het douchegordijn begon te plakken, het kraanwerk zijn glans verloren was en de waterstraaltjes van de douchekop alle richtingen uit sproeiden was het hoog tijd om ons badhuis te updaten. Het ligbad werd vervangen door een inloopdouche.

Mooi en comfortabel dat wel, maar het is even wennen. Weg badkamerromantiek. Ons douchemoment is herleidt tot een zuiver functioneel gebeuren.

Wij hopen snel nieuwe romantische badkamermomenten te kunnen verwelkomen…..

8 comments

 1. Je kan dat oplossen door – als je eens een hotel boekt – een kamer met bad te nemen. Wij hebben ook al jaren geen bad meer omdat we het niet gebruikten. Maar als wij op hotel gaan nemen wij wel eens een bad. De laatste keer geraakte ik er niet meer alleen uit, zo diep was het!

  Like

 2. Dat zal zeker wennen zijn, een verkild lijf niet in heet water te dompelen. Ik zou echt niet zonder mijn badkuip kunnen. Nu ja, een hete douche is ook heilzaam. De romantische momenten vinden jullie vast wel weer.

  Like

 3. als je toch een keuze moet maken tussen bad – inloopdouche moet je gewoon even rekenen – plezier en deugd aan een dagelijkse luxe douche of plezier en deugd aan een x aantal keren ligbad. Maar ik gebruik het laatste ook nog wel voor spierpijn of griepverschijnselen….

  Like

 4. In ons eerste huis hadden we oorspronkelijk een ligbad, een wastafel en een toilet in de badkamer. Toen een renovatie zich opdrong wilde Manlief mordicus een douche, dus het toilet moest verdwijnen. Als hij in de 5-6 volgende jaren alles samen 5 keer in die douche geweest is, is het veel. Ik was de enige die de douche gebruikte. Ik was ook diegene die elke dag met krampen, rondliep omdat de enige nog overgebleven wc bezet was.

  Toen we hier kwamen wonen ontdekten we een ongekende luxe: een douchekamer en een (lig)badkamer. Hij kreeg de badkamer boven, ik ben helemaal blij met de douchekamer beneden. We hebben elk een toilet en er is er nog een voor bezoekers in de hall. Dat noemen ze dan downsizen. 🙂

  Like

  1. Zo met je eens. Ik vind dat elke woning twee wc’s moet hebben ook al woont er maar 1 persoon in. Je privé wc en een voor de gasten.

   Like

 5. Wij hebben douche en bad. Maar enkel de dochter gebruikt de douche. Ik douche zelfs in bad als het snel moet gaan. Maar een bad en even liggen warmwaterweken zou ik niet kunnen missen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s